Abordare standard

LTE înseamnă Lista Tehnologiilor Eligibile

Adesea, este suficient ca echipamentul specific pentru investiții  să se alinieze la directivele UE. Prin urmare, am dezvoltat Lista Tehnologiilor Eligibile, care conține câteva mii de echipamente aprobate în prealabil. Acest echipament este compilat în Selectorul de Tehnologii  LTE, vă permite să alegeți echipamentul preferat și să verificați care sunt companiile care furnizează acest echipament. Această abordare se adresează companiilor care doresc să achiziționeze echipament standard pentru o investiție de până la 300.000 Euro. După implementarea cu succes a proiectului și verificarea acestuia se achită un grant de 10%.

Conține următoarele categorii de tehnologii:

 • Echipamente agricole

 • Echipamente de construcție

 • Vehicule de construcție

 • Echipament alimentar

 • Sisteme de încălzire / răcire

 • Echipamente industriale auxiliare

 • Echipamente medicale

 • Echipamente de procesare

 • Energie regenerabila

Grant de stimulare

LTE este o abordare dinamică, în curs de dezvoltare continuă. În mod regulat, noile tehnologii sunt adăugate la Selectorul de Tehnologii

Echipamentul dumneavoastră preferat nu este în listă? Contactați echipa noastră, veniți cu detalii și vom evalua dacă echipamentul dvs. preferat poate fi adăugat în listă.

Lista Tehnologiilor Eligibile

Vă rugăm să verificați Selectorul Tehnologiilor pentru a vedea echipamentul afișat la moment. Puteți accesa Selectorul Tehnologiilor prin click pe câmpul albastru:

LTE

Click aici pentru a selecta tehnologiile eligibile

Procedura de aplicare

Vizitați Selectorul de Tehnologii LTE și selectați echipamentul. selectorul de tehnologii    Introduceți linkul către

Completați formularul de aplicare, indicând tipul de echipament pe care doriți să-l procurați (puteți găsi formularul în secțiunea Descărcările noastre AICI). Pe lângă formularul de aplicare, trimiteți informații care confirmă statutul  companiei dvs. și o factură sau o ofertă din partea furnizorilor  pentru echipamentul ales.

Instituția de Finanțare Parteneră va verifica dacă echipamentul ales nu depășește prețul maxim indicat conform listei de prețuri LTE și că compania dvs. îndeplinește criteriile standard de finanțare ale instituției.

Odată ce investiția este finalizată, trebuie să prezentați documentația relevantă Instituției de Finanțare Parteneră, inclusiv facturile de procurare, dovada plăților, certificatul de acceptare (dacă este cazul) împreună cu formularul “Solicitarea grantului” (puteți găsi formularul în  secțiunea  Descărcările noastre AICI).

Consultantul  verificator va face o examinare a documentelor relevante. Dacă acest lucru este finisat cu succes, un grant de 10%, calculat în baza sumei finanțate, va fi transferat pe contul dvs. bancar.

Criteriul de eligibilitate

Formularul de aplicare

Eligibilitate tehnică

 • Toate echipamentele incluse în Selectorul de Tehnologii LTE au fost aprobate în prealabil de către consultantul proiectului și întrunesc criteriile Liniei de Creditare EU4Business-BERD

Cerințe de eligibilitate pentru companie

 • Sunt eligibile toate IMM-urile conform definiției UE (mai puțin de 250 de angajați și o cifră de afaceri mai mică de 50 milioane Euro sau mai mică de 43 milioane Euro din totalul bilanțului, nu mai mult de 25% de către acționari care depășesc criteriile IMM-urilor) și întreprinderi individuale, (microîntreprinderi, întreprinderi mici și mijlocii, astfel cum este definit în Recomandarea Comisiei Europene din 6 mai 2003 (Recomandarea UE 2003/361) privind definirea microîntreprinderilor și întreprinderilor mici și mijlocii (http://ec.europa.eu/growth/smes/business-friendly-environment/sme-definition_en și http://ec.europa.eu/DocsRoom/documents/15582/attachments/1/translations)
 • Compania trebuie să fie înregistrată în Moldova, să activeze în primul rând în Moldova și în conformitate cu legile Republicii Moldova.
 • Cel puțin 51% din proprietate privată
 • Solicitanții trebuie să respecte criteriile financiare de evaluare a Instituției de Finanțare Parteneră
 • Solicitantul trebuie să respecte lista completă de excluderi a BERD-ului