Extinderea producției de păsări

Fit Foods SA a fost înființată în iunie 2016 ca producător de pui de carne și mezeluri. Situată lângă satul Cimișeni din raionul Criuleni, la aproximativ 20 km la Est de Chișinău, compania este, de asemenea, un important angajator local din zonă, cu un total de 48 de angajați, inclusiv ingineri, medici veterinari și muncitori.

Pentru a-și extinde și îmbunătăți facilitățile de producție, compania a investit în construcția și echiparea a 10 noi spații pentru pui cu caracteristici moderne tipice industriei avicole.

Fiecare spațiu are o capacitate de 38.880 de păsări și dispune de un sistem complet automatizat de încălzire, ventilare, hrănire, toate acestea, mărind producția, reducând în același timp resursele și deșeurile, duc spre o afacere mai profitabilă.

Un rezultat foarte important al investiției este includerea standardelor de securitate și protecție în muncă, îmbunătățite foarte mult. Calitatea superioară a produsului și siguranța produsului sunt acum asigurate de climatul interior îmbunătățit, oferit de tehnologiile moderne de construcție și control instalate.

Investiția a fost finanțată prin intermediul unui împrumut al Liniei de Creditare EU4Business-BERD, iar compania a primit asistență tehnică gratuită din partea unei echipe de experți internaționali. După verificarea cu succes a proiectului, Fit Foods S.A. a primit un grant in valoare de 15% din suma împrumutului, finanțat în cadrul inițiativei EU4Business a Uniunii Europene.

Cu această investiție, compania acum îndeplinește o varietate mare de standarde europene, inclusiv:

    • Directiva 2014/35/UE privind armonizarea legislației statelor membre referitoare la punerea la dispoziție pe piață a echipamentelor electrice destinate utilizării în cadrul unor anumite limite de tensiune
    • Directiva 2006/42/CE a Parlamentului European și a Consiliului privind echipamentele tehnice și de modificare a Directivei 95/16/CE (reformare)
    • Directiva 2007/43/CE a consiliului din 28 iunie 2007, de stabilire a normelor minime de protecție a puilor destinați producției de carne.

Credit

1.550.000 Euro

Grant

232.500 Euro

Directivele UE îndeplinite

 

Reglementări privind echipamentele electrice, privind mașinile și protecția păsărilor

Investit în

 

Lucrari de constructie

Echipamente tehnice pentru construcții

Echipamente pentru hrănire

Economia de energie și reducerea GES    

7,684 MWh/an

1,524 t CO2/an

Cookie Consent with Real Cookie Banner