Cum de aplicat

Linia de Creditare EU4Business-BERD este un program flexibil care poate în general, susține aproape orice tip de proiect de modernizare care sprijină alinierea la standardele UE prin investiții în tehnologii avansate și, dacă este cazul, tehnologii verzi. Pot fi finanțate trei tipuri de proiecte specifice, care să susțină diversele nevoi de investiții ale IMM-urilor din Moldova. Vă rugăm să faceți clic pe pictogramele de mai jos pentru a vedea informațiile detaliate despre fiecare tip de proiect:

Abordare aprobată în prealabil

Unele proiecte necesită doar actualizarea unui echipament standard. Pentru acest tip de investiții, am elaborat Lista Tehnologiilor Eligibile (LTE) care pot fi finanțate direct de către instituțiile noastre de Finanțare Partenere cu o finanțare de până la 300.000 EUR. După verificarea implementării cu succes a proiectului este disponibil un grant în valoare de 10%.

Abordarea simplificată

Proceduri rapide sunt disponibile pentru împrumuturi mai mici de până la 300.000 Euro pentru investiții în îmbunătățirea calității și siguranței produselor din sectoarele: agricol și procesării produselor alimentare. Consultantul de proiect verifică pur și simplu planul de investiții pentru a se asigura de respectarea cerințelor simple de eligibilitate. Un grant de 15% este disponibil la verificarea implementării cu succes a proiectului.

Abordare complexă

Împrumuturi de până la 3 milioane Euro sunt disponibile pentru (aproape) orice proiect de modernizare în orice sector industrial sau de servicii. Investițiile care necesită o evaluare tehnică și financiară mai completă pot beneficia de asistență tehnică gratuită pentru a optimiza planul de investiții și pentru a pregăti un plan de afaceri. Un grant de 15% este disponibil la verificarea cu succes a implementării proiectului.

Cookie Consent with Real Cookie Banner