Cum se aplică

Linia de Creditare EU4Business-BERD este un program flexibil care poate în general, susține aproape orice proiect de modernizare sprijinind întreprinderile din Moldova în asigurarea conformității.

DCFTA face parte dintr-o inițiativă mai amplă a Uniunii Europene “EU4Business initiative”, care susține accesul pe piața liberă pentru țări precum Moldova. Pe măsură ce este armonizată legislația în Moldova, întreprinderile din Moldova vor putea din ce în ce mai mult să își folosească costurile relative scăzute pentru a concura cu succes cu alte companii de pe marile piețe ale UE și cele regionale.

Cu toate acestea, majoritatea vor trebui mai întâi să își actualizeze procesele și să investească în echipamente moderne eficiente pentru a se alinia la standardele UE. Scopul Liniei de Creditare EU4Business-BERD este de a facilita accesul la finanțarea tehnologiilor care vor ajuta companiile să atingă standarde internaționale de producție, să-și îmbunătățească competitivitatea și să-și sporească rentabilitatea.

Pot fi finanțate trei tipuri de proiecte specifice, care să susțină diversele nevoi de investiții ale IMM-urilor din Moldova. Faceți clic pe pictogramele de mai jos pentru a vedea informațiile detaliate despre fiecare tip de proiect:

Unele proiecte necesită doar actualizarea unui echipament standard. Pentru acest tip de investiție, am dezvoltat Lista Tehnologiilor Eligibile (LTE), care poate fi finanțată direct de Instituțiile noastre de Finanțare Partenere, cu o finanțare de până la 300.000 Euro. Un grant de 10% este disponibil după verificarea implementării cu succes a proiectului.

Cum de aplicat

Proceduri rapide sunt disponibile pentru împrumuturi mai mici de până la 300.000 Euro pentru investiții în îmbunătățirea calității și siguranței produselor din sectoarele: agricol și procesării produselor alimentare. Consultantul de proiect verifică pur și simplu planul de investiții pentru a se asigura de respectarea cerințelor simple de eligibilitate. Un grant de 15% este disponibil la verificarea implementării cu succes a proiectului.

Cum de aplicat

Împrumuturi de până la 3 milioane Euro sunt disponibile pentru (aproape) orice proiect de modernizare în orice sector industrial sau de servicii. Investițiile care necesită o evaluare tehnică și financiară mai completă pot beneficia de asistență tehnică gratuită pentru a optimiza planul de investiții și pentru a pregăti un plan de afaceri. Un grant de 15% este disponibil la verificarea cu succes a implementării proiectului.

Cum de aplicat