Îmbunătățirea unei сirezi de vite

Compania Terranuc SRL a fost înființată în 2009 pentru cultivarea lemnului de nuci cu scop de a obținere a lemnului de înaltă calitate pentru mobilier și decorațiuni. Cu condiții meteorologice din ce în ce mai nefavorabile, nucii s-au uscat, iar compania a trecut la creșterea bovinelor.

Astăzi, compania are propriile sale instalații de reproducere și sacrificare, aplicând standarde riguroase de bunăstare a animalelor și igienă alimentară, producând carne de vită, carne de porc, cal și oaie. Terranuc operează deja o linie de sacrificare complet automatizată, care nu necesită personal. Procesul de tăiere a cărnii este încă efectuat manual de către personalul companiei. După procesarea cărnii, carcasele de carne sunt înghețate în camerele frigorifice. Rămășițele (capetele, pielea etc.) sunt sortate și comercializate în alte unități de procesare. Transportul lor are loc imediat după prelucrare.

În prezent, compania Terranuc SRL exportă carne în Federația Rusă (carne de oaie și cal), Liban (carne de vită) și EAU (carne de vită și oaie).

Pentru a ameliora în continuare calitatea cărnii oferite, compania a investit în îmbunătățirea efectivului său prin achiziționarea a 250 de capete de bovine certificate de rasă Angus. Rasa Angus are o viață productivă îndelungată, fertilitate ridicată și rate scăzute de complicații la vițeii.

Proiectul a fost finanțat printr-un împrumut de la Linia de Creditare EU4Business-BERD și evaluat în cadrul abordării simplificate, care se concentrează pe aspectele specifice standardelor sanitare și fitosanitare.

Suma împrumutului:

296.865 Euro

Valoarea grantului:

44.529 Euro

Investiție:

250 de vaci Angus

 

Cookie Consent with Real Cookie Banner