Suport pentru sectorul agricol al Moldovei

În calitate de furnizor de materiale fitosanitare, de substanțe pentru tratarea solului și de materiale de însămânțare, Agrostoc joacă un rol important în sectorul agricol al Moldovei. Agrostoc este o „Cooperativă antreprenorială” care a fost fondată în 2001 de 15 magazine agricole. Până în 2019, numărul membrilor Cooperativei a crescut la 148 de persoane. Organizația importă bunuri și materiale din străinătate pentru a fi vândute fermierilor din Moldova. Acest nivel de activitate de import, așa cum s-a demonstrat în situația actuală de pandemie, are o serie de dezavantaje, inclusiv costuri ridicate de achiziție, responsabilitate pentru mediu și costuri de transport pe distanțe lungi, securitatea aprovizionării etc.

În 2021, organizația a făcut primul pas către crearea propriei fabrici de procesare pentru amestecarea îngrășămintelor speciale (Nexur-46, Novatec-21, Novatec-40, alte amestecuri de îngrășăminte cu adăugarea de microelementelor).

Noua fabrică folosește echipamente de ultimă generație de origine europeană, garantând minimizarea impactului asupra mediului. În plus, organizația a construit o clădire de 6.000 m2 pentru a adăposti noul proces de amestecare și ambalare, precum și spațiu de depozitare.

Clădirea fabricii a fost construită, folosind tehnologii ecologice, inclusiv încălzire, răcire, iluminat și un sistem de colectare a apei de ploaie.

Clădirea îndeplinește toate cerințele de mediu și de securitate a muncii, echipamentele moderne de producție asigură standarde ridicate de calitate și stabilitate a produsului, iar tehnologiile selectate pentru producție și pentru clădire asigură funcționarea eficientă a resurselor.

Suma împrumutului:

1.370.585 Euro

Valoarea grantului:

205.588 Euro

Investiție:

Linii de amestecare, cântărire și ambalare a îngrășămintelor, construcții de clădiri și tehnologie de construcție

 

Cookie Consent with Real Cookie Banner